50 år — samma Täby

Av: Johanna Nager

I år firar Täby Centrum 50 år, men mega-mallet har inte alltid sett ut som det gör idag. I 10 år har jag gått till skolan varje morgon och har levt genom utvecklingen av Täby. Jag minns när Täby Centrum hade parkering på torget, och småhandlarna och när McDonalds låg vid Gina Tricot. Ibland känns det som att centrala täby har förvandlats från 70-talsdröm till ett Metropol av shopping och lyxiga lägenheter men många byggnader står kvar, upprustade eller med utbyggda samlingsplatser.

Mitt mål är att genom tidsdokumentation försöka återuppliva Täby för bara några decennier sedan. Jag har valt att använda mig av film i projektet då bilden visuellt ser likadan ut, men förändringen är tydligare. Här är några av mina bilder.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s