Historiens största krig, Meme-kriget!

Bild: Meme hittat på @dagymemes2018 på instagram, orginal meme gjort av David Matan (Na16bm) och Isabelle Toutounchi (Sa16)

Text: Alexandra Eriksson   

Första världskriget. Andra världskriget. Vietnam-kriget… Småkrig!!! Det största slaget utspelade sig för några veckor sedan när ett meme-krig utbröt bland de olika skolorna i Täby kommun, Åva, Tibble och TEG. Frågan som alla snart skulle ställa sig var vem som skulle vinna slaget och vem var geniet bakom @memes.ava?

En dag slog det bara till, kriget hade börjat. Åva och Tibble som sedan länge varit rivaler hade ännu en gång kommit på ett sätt att visa att den ena skolan är bättre än den andra. Denna gång var det memes där kontona trash-talkade varandra totalt.

Andra skolor såsom Marina Läroverket och Danderyd skapade även de konton, samlade sina soldater och gick med i kriget. Dagy, vars fantasi är lika stor som en enkrona, började sno Åva memes inlägg, något som Åvas elever och trogna följare inte tyckte om.

Efter mindre än en vecka så tog Åvas (@memes.ava) konto bort, vilket var något som upprörde eleverna på skolan men det dröjde inte länge förrän det fanns ett eller snarare två stycken nya meme-konton som gjorde memes för Åva @ava_memes_ som tidigare hette tibble_hatare samt @alternativ_for_ava. Idag har kriget dött ut, men ibland läggs det upp en bild där man “driver” med varandra. Vem som vann detta krig är fortfarande ett mysterium, men Cumulus tackar för många sköna skratt.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s