Quiculum är Åvas framtid och till vår förvåning har det blivit mycket bättre

Text: Clara Thorander

Människor älskar att klaga och gnälla och vi är inget undantag. Men det gäller att tala om när något blivit bättre också. Cumulus har insett att Quiculum faktiskt har blivit en bättre skolportal än vad den var i augusti då det var lätt att tro att helvetet kommit till Åva. I början av läsåret laggade det jämt och ständigt men nu fungerar det faktiskt ganska bra.

Vi kan dock inte ljuga och säga att Quiculum är bättre än Vklass, för Vklass kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan. Inget slår Vklass. Hursomhelst tycker vi på redaktionen att Quiculum har förbättrat hela sidan då vi kan se våra scheman, logga in genom våra mobiltelefoner samt se våra provscheman.

Dock har Quiculum fortfarande en del brister då vi inte kan skicka meddelande till alla på skolan vilket vi kunde göra när vi hade Vklass. Vi har varit i kontakt med både Quiculum och även Täby kommun och fått kontakt med Gabriel Wallén. Han säger att Quiculum håller på att utvecklas samt att vi så småningom kommer att få våra behov tillgodosedda som att till exempel kommunicera enklare med varandra. Quiculum tar upp kampen med Snapchat, alltså. Detta ser vi fram emot!

Bild : Maja Bay Overgaard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s