“Bli proffs?!? Nej det går inte, du måste gå klart gymnasiet först” – Love Rapp, Åvas egen toppspelare

Text: Alexandra Eriksson

I Åvas många hörn döljer det sig många guldkorn. Vi i Cumulus sätter då på oss detektivhatten för att utforska dessa mörka hörn. Denna gång har vi tagit oss in till teknikavdelningen där vi hittar Love Rapp. Love går i TE17A, eller snarare har gått då han denna vecka slutar och flyttar till Tyskland för att spela e-sport för FC Schalke 04. Självklart har Cumulus träffat League of Legends-spelaren för en exklusiv intervju.

När vi ställde frågan om vad Loves föräldrar tycker om att han ska flytta till Tyskland helt själv för att spela, svarar Love att de till en början tyckte att det var väldigt jobbigt för dem. Han berättade det för ca två och en halv månad sedan och han sa att det finns lag som vill att han flyttar ner till Tyskland och spelar för dem. Då hade föräldrarna till en början sagt: “Nej det går inte, du måste gå klart gymnasiet först.” Efter mycket argumentationer och efter att ha pratat med coacher för de professionella lagen och andra spelare där och även med syv på skolan så tyckte föräldrarna att det ändå var ganska okej och att det alltid går att plugga in gymnasiet efteråt. Love säger även att eftersom det är en sådan stor möjlighet så hade föräldrarna till slut sagt ja.

Han besvarar frågan om hur det löste sig med Åva och Love säger att han pratade med syv och han sa att en sån här chans får man bara en gång i livet och då borde man bara ta den.

Den unga e-sportaren kommer att bo i en lägenhet i Berlin, en lägenhet som han kommer att dela med tre andra spelare i laget. Han bor där allt spelas och de professionella matcherna spelas på en scen.

Vi tog även tillfället i akt och frågade om lönen, om den skulle komma att vara högre än en svensk medelinkomst som ligger på ca 30 000. Definitivt kommer det vara mer än vad CSN ger oss i månaden. Det var en fråga som han gärna svarade på. Han säger att under det första året kommer det vara mycket pengar för en 17-åring samt att det under det första året mest handlar om att lära känna allt där och få erfarenhet av de stora skillnaderna med sociala medier med mera. Love beskriver det som att man får lära sig att vara kändis. Han nämner även att lönen kommer att gå upp då han till en början ska spela i klubbens andralag och hoppas på att om ett år ta en plats i förstaligan där det är betydligt mer pengar. Han nämner att han kan tjäna mellan 60 000 och 100 000.

Love tror mycket väl att han kommer att platsa i laget. Han och hans lagkamrater har spelat lite tillsammans nu under veckan som gått och hans intryck är att det känns bra. E-sportarens lag kommer bestå av fem tyskar och han samt två coacher. Men med ett lag där han är den enda svensken i ett tyskt lag kan man undra om han kan tyska. “Nej” säger han, “jag kan ingen tyska alls, men det löser sig. Det känns bra i alla fall och organisationen är väldigt bra.” Klubben tar in unga spelare och försöker få dem att utvecklas. Här kommer Love att spela för  den kända Bundesliga-klubben Schalke 04, en av många fotbollsklubbar i Tyskland som gått med i e-sport.

Här säger Love i sin sista invändning att, trots att det är en stor omvändning, han inte är nervös, att han istället varit mer förberedd på att det skulle ske, men att det är mycket som han inte vet om. Han tror att han tänker mycket på hur han vill att det ska vara, att det ska vara perfekt, men att det kommer vara mycket som är lite skrämmande. Och, eftersom han inte kommer att bo med någon han känner från tidigare, tror han att det kommer vara lite halvläskigt, men att han nog kommer komma in i det snabbt. Love säger att det självklart är nervöst att spela matcher då han fortfarande är väldigt ung och inte har så mycket erfarenhet än och att varje match spelar stor roll. Vi pratade även om “nervös kissning” förekommer. “Nej” skrattar han, “men under min första match på scen satt jag i stolen och bara skakade med benet och var sjukt nervös.”.

Vi i Cumulus vill tacka Love för att han under sin sista dag som elev på Åva tog sig tid att göra denna intervju med honom, Vi vill även önska honom lycka till på äventyret och vi hoppas att allt går bra för den mycket lovande e-sportaren. Vi ska försöka följa Loves resa framöver. Stay tuned.

Följ Loves resa på insta: @bravadolol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s