2018/19 REDAKTIONEN

Mikael Sundin, Ansvarig utgivare

”Jag är ansvarig utgivare för alla dessa störda människor i redaktionen. I Cumulus har jag samlat ett gäng som kallar sig själva för “Åva’s Finest”. Tveksamt! Annars är jag svensk- och engelsklärare på Åva sedan 2006 och jag har min fru här. Ni får själva gissa vem det är, men några ledtrådar. Hon är glad, hon jobbar för Sodexo och är bra på spanska…”

Maja Bay Overgaard, Chefredaktör

”Jag är den långa danskjävlen från plan två, även känd som en av de OG cumulus golden girls (för äkta Golden Girls fans out there. så är jag 100% Blanche).Dessutom går jag sista året på IB-programmet. Om jag inte skriver artiklar, slälvklart med  hjälp från google translate, så är jag den som forsökar hålla lite ordning i en annars kaotisk redaktion. Jag brinner för att vara Cumulus historiens bästa redaktör, SO WATCH OUT NOEL!”

Alexandra Eriksson, Skribent

Ska jag ens behöva presentera mig? Jag är apan som känner alla men ingen känner mig och jag har antagligen sagt hej till dig! Mitt namn är i alla fall Alexandra Eriksson jag går i SA16. Jag anses vara en högljudd, jobbig jävel och gör allt som mina kamrater anser vara pinsamt. Det jag brinner för är fotboll, särskilt Bajen. Fun fact: som den dubbelmoral jag är så hatar jag bananer men älskar banana skids.”

Anna Östlin, Skribent

”Tjena! Jag heter Anna Östlin och går i SA16. Jag älskar kaffe i alla dess olika former. Att komma i tid till lektionerna är inte min starka sida MEN jag gör framsteg! Mitt motto är “Bättre sent än aldrig”. Efter att ha sett alla säsonger av Grey’s Anatomy är jag i princip utbildad hjärnkirurg. Behöver du hjälp med att stalka upp en person ring mig! Kan inte jag få reda på något om en person lovar jag att ingen kan de. Peace out åvaiter :)”

Clara Thorander, Skribent

Hej! Jag heter Clara Thorander och går i SA16. Min passion är att lyckas långt i livet. Jag tycker om att vara empatisk, hjälpa andra och behandla andra enligt den gyllene regeln. Min drog är koffeintabletter, jag sover extremt lite (en kvart per dygn) och jag skriver för långa inlämningar så de flesta lärarna på Åva bara sätter betyg och orkar inte läsa allt.”

Elise Sjölin, Skribent

Tjohej! Mitt namn är Elise Sjölin och jag är nu inne på mitt tredje år här på Åva. Mellan en hel del plugg klämmer jag in träning, vänner och familj. Men som den fartfyllda tjejen jag är har jag inget emot att schemat alltid är proppat, helst har jag någon vid min sida mest hela tiden. Här är planen att jag tillsammans med tre kompisar ska hålla i den såkallade cumulus-podden, förhoppningsvis går den vägen!

Engla Halvarsson, Skribent

”Hejsan! Jag heter Engla Halvarsson och jag går i i SA16. Jag har sett alla dokumentärer om brott på Netflix. Synd bara att jag har för mycket empati, för jag hade varit en framgångsrik seriemördare. Jag bryr mig om människor, lovar. Kortfakta: dricker endast O’boy med is, har sökt till en Sune-film och har sett en Pirates Of The Caribbean 9 gånger på en helg. Jag mår bra, var inte oroliga. Mitt namn betyder ängel, behöver jag säga något mer? Kram!”

Johanna Nager, Skribent och fotograf

”Jag går sista året i International Baccalaureate-programmet. Ja, jag är svensk. Ja, jag vet att det luktar äckligt nere på tvåan. Ja, jag har svensklektion på svenska. Ja, jag har Snygg-Micke som min mentor. Nere på IB-programmet studerar jag sex olika ämnen med inriktning på psykologi, ekonomi och engelska. Jag började i Cumulus så att jag kunde komma undan stanken där på nedervåningen. All jokes aside, jag började med Cumulus för att Micke tyckte att jag skrev bra artiklar, men tror mest att han behövde folk till redaktionen. Även om än jag blev värvad för mina artiklar så fotar jag mest nuförtiden, och det är min roll just nu här på Cumulus. :D”

Josefin Stare, Skribent 

Hej! Jag heter Josefin Stare och är en medlem i det härliga Cumulus-gänget. Just nu går jag sista året på natur här på Åva så sammanfattningsvis består mina dagar till stor del av plugg. Har jag en dag utan plugg träffar jag gärna mina vänner, hänger med familjen, äter god mat eller går en långpromenad.”

Julia Salwén, Skribent och fotograf

”Jag heter Julia Salwén och jag hänger på våning 4. Ja, jag pluggar natur. Ja, jag har sömnbrist. Ja, mitt favoritämne är matte. Nej, jag är inte TOTALT socialt inkapabel och ja, jag HAR andra intressen än att plugga. En av de grejer jag brinner mest för är jämställdhet och politik och jag har varit politiskt aktiv sen jag var 13. Leta upp mig om ni vill snacka feminism, Oscar Wilde, Pi eller hur man gör den bästa tomatsåsen. 4248 is the place.”

Lina Niland, Skribent

Hej! Jag heter Lina Niland och jag går sista året på natur här på Åva. Det är mycket i livet som gör mig glad men något av det bästa måste nog ändå vara att äta något jag har suktat efter en hel dag, att skratta tills jag gråter och att träna!”

Märta Wallén, Skribent

Jag heter Märta Wallén, jag går i SA16 och bor på gränsen till (men INTE i) Vallentuna. Mina största passioner i livet är Kafka, självförverkligande och att agera psykolog. Favoritfilm: Kill Bill.”

Sofie Holte, Skribent

Hej! Mitt namn är Sofie Holte och har precis fyllt den stora åldern 18! Jag är en av alla duktiga medlemmarna på Åvas tidning Cumulus. Här på skolan går jag, som många kanske tycker den ”töntiga  linjen” natur men håll i hatten! Trots mitt tycke för det vetenskapliga har jag även en kreativ sida. Jag älskar att skriva, redigera och designa. Den sidan av mig kommer ni tur nog få se uttryckas här i tidningen, hoppas ni gillar det!”

Wilma Manberger, Skribent

”Jag går sista året på IB-programmet och mina kurser är garanterat svårare än dina. Jag har i snitt 4 mental breakdowns i veckan men jag är inte bitter, för jag har 8 höns hemma på min gård. Jag har också 15 hästar, 4 katter och en pitbull. Nej, han har inte mördat någon (än). Mina djur samt 5 syskon bidrar till en exotisk zoo-känsla hemma. Jag började på Cumulus därför att jag gillar att kritisera saker, men också för att Johanna sa att det fanns fika här. Fun fact om mig: Jag har vunnit Sveriges största lopp för treåriga och fyraåriga ponnyer när jag var 11 respektive 12 år :-)”

Gamla redaktioner:

Redaktionen 2007/2008
Redaktionen 2007/2008 Redaktionen 2007/2008
Redaktionen 2008/2009
Redaktionen 2008/2009 Redaktionen 2008/2009
Redaktionen 2009/2010
Redaktionen 2009/2010 Redaktionen 2009/2010
Redaktionen 2010/2011
Redaktionen 2010/2011 Redaktionen 2010/2011
Redaktionen 2011/2012
Redaktionen 2011/2012 Redaktionen 2011/2012
Redaktionen 2012/2013
Redaktionen 2012/2013 Redaktionen 2012/2013
Redaktionen 2013/2014
Redaktionen 2013/2014 Redaktionen 2013/2014
Cumulus 2014
Cumulus 2014 Redaktionen 2014/2015
20152016 001

Redaktionen 2015/2016

IMG_5015.JPG

Redaktionen 2016/2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s